Coach van Powervrouwen

Bricolee is coach van Powervrouwen. Wij helpen jou om terug te gaan naar het leven dat jij wilt! Wij helpen jou je droomleven te realiseren.

Herken jij jezelf in dit verhaal?

De ochtendspits

Je wekker gaat af, maar je bent te moe om op te staan. Je blijft dus nog maar even liggen. Handen aan die snooze wekker.

Dan besef je dat je te laat bent opgestaan en je rent als een kip zonder kop door de kamer. De kinderen wakker maken.

Terwijl jij je probeert aan te kleden, zie je dat je kinderen absoluut niet mee werken en maar wat ronddraaien en kibbelen in de kamer. Je bent gefrustreerd en je roept naar je kinderen dat ze moeten voort doen. Mama, ik vind mijn broek niet. Mama, ik vind mijn boek van het school niet. Mama, hij duwt mij. (Het woordje papa hoor je niet)

Je haalt een verfrommelde broek uit de wasmand die nog boven staat (gewassen,maar nog gestreken dient te worden). Je zoekt ondertussen mee naar het schoolboek dat je een paar minuten voor tijd terug vindt in de speelkamer van je kinderen onder een hoopje Play -Doh. En je roept ondertussen maar verder dat ze moeten stoppen met kibbelen en moeten voort doen (Ja ook, tijdens het tanden poetsen).

Je hebt je eindelijk klaar gemaakt, maar voor make-up en je haar eens iets anders doen totaal geen tijd. Oh nog 5 minuten… en de lunch nog maken. Pff geen tijd meer, je geeft dezelfde standaard boterham en crackers mee en een appel (geen tijd om te schillen, dat moet de juf maar doen). En voor jezelf koop je wel onder de middag een broodje, want lunch maken zit er nu niet in (en morgen ook niet). Als ontbijt geef je hen en jezelf een potje cornflakes voor onderweg mee om op te eten in de auto op weg naar school. Er was geen tijd voor het ontbijt en het laatste brood heb je gebruikt voor de lunch.

Plots valt je oog bij het buiten gaan op een papiertje: cash geld mee brengen voor de kienavond en het is zwemdag voor de kinderen. Je probeert te grommelen in je eigen, maar je kinderen hebben door dat je gestresseerd bent. Je raapt alles nog snel bij elkaar. Op weg naar de auto fatsoeneer je nog net het haar van je kinderen en de kleding die ze zelf hebben aangetrokken en je stapt in de auto.

Oh shit, ik moet nog gaan tanken. Hmm ik haal het wel juist… Ik doe het straks wel. En je racet je weg om je kinderen op tijd op school te krijgen en komt te laat op je werk. Of misschien haal je het juist, maar je ochtend is alles behalve vlot en rustig verlopen.

De avondspits

En dan hebben we het nog niet gehad over de avondspits, wanneer je kinderen en jij thuis komen en ontzettend veel honger hebben. Je moet hun nog helpen met hun huiswerk, eten maken en de nodige huistaken en dat op een korte tijdspanne wanneer jezelf grumpy bent omdat je ook te veel honger hebt. Je luistert maar met een half oor naar het verhaal van je kinderen, want je bent moe van een hele dag werken.

Het minste dat ze iets verkeerd doen, roep je naar hen en weet je dat je je daarna schuldig voelt omdat het niet helemaal terecht was. Maar je zit met een kort lontje en het enige wat jij wilt is liggen op de zetel en even aan niets denken, even die me-time. Je hebt geen energie voor een complete maaltijd, dus je maakt iets uit blikken en bokalen om op te warmen. Na het eten en het huiswerk heb je het helemaal gehad.

Je bent heel blij dat je je kinderen in bed kan steken, hoe graag je ze ook ziet en je voelt je ook nog eens schuldig over dat gevoel ook. Huistaken zijn beperkt tot het minimum, want nu eindelijk genieten van de zetel. Je energie is op. Tijdens het TV kijken tokkel je nog op je smartphone en voor je het weet, ga je weer te laat slapen …. (en de cirkel is rond)

Mijn ervaring

Ik oordeel niet, want op een bepaald moment waren dit ook de standaard dagen uit mijn leven. In het jaar 2010 had ik alles zo wat gedaan, wat de meeste mensen spreiden over 10 jaar ofzo 🙂 Ik ben dat jaar van werk veranderd, ben last-minute getrouwd, niet veel later een huis gekocht met de nodige renovatiewerken en dan ook nog bevallen van mijn geweldige dochter Emma.

Ik wou het toen niet toegeven, want raar maar waar kreeg ik alles wel geregeld. Last-minute, soms te laat en met de nodige stress, dat wel. Maar dat besefte ik op dat moment niet. Ik was gewoon bezig om teveel ballen in de lucht te houden. Stilletjes aan, zonder op te vallen, was ik ontspoord geraakt, ik had mijn prioriteiten niet meer op een rij. Ik kon niet meer genieten.

Ik heb meer dan een jaar sporadische huilbuien gehad op het werk en voor geen enkele reden. Ik probeerde het tegen te houden, maar het ging gewoon weg niet. Ik snauwde op mijn collega’s als ze mij een opmerking gaven, want ik vond het onterecht (achteraf gezien, hadden ze gelijk).

Ik zag mijn man en mijn kinderen graag en ik had eigenlijk alles om gelukkig te zijn. Een mooi huis, geweldig werk en collega’s, een fantastische dochter en man, geen grote geldzorgen, een goede gezondheid, super vrienden en familie,… en toch was ik niet gelukkig en was ik moe. Wat is er in hemelsnaam mis met mij?

Ik kan niet zeggen of ik op weg was naar een depressie of burn-out, maar ik wist dat het niet normaal was.

Tijd om terug Powervrouw te zijn

Toen heb ik besloten om het anders aan te pakken, dit moest beter. Ik heb ervoor gezorgd dat ik opnieuw energie kreeg. Ik heb geleerd mijn tijd beter in te delen. Ik heb geleerd dat ik niet alles alleen moest doen. Ik heb terug leren genieten van de kleine momenten.

Ben ik nu elke dag “altijd happy”? Nee zeker niet, ook ik leer elke dag bij, maar dat hoort bij het leven, dus dat accepteer ik. Niemand is perfect, hoe graag ik dit ook zou willen. Maar ik heb mijn prioriteiten terug op orde. Ik ben veel rustiger geworden en ik ben gegaan voor het leven dat ik wou. Ik heb de verantwoordelijkheid genomen van mijn eigen leven.

Zelfs als het leven onverwacht toeslaat, kan ik het aan zonder dat al mijn ballen omver geblazen worden.

Coach van powervrouwen

Als coach van powervrouwen is het mijn doel om jou te helpen de juiste ballen in de lucht te houden. Wij willen je helpen met rust in je hoofd. Wij willen je helpen met de juiste work/life balance. Wij willen je helpen om te gaan voor het leven dat jij wilt.

Je moet niet bang zijn om hulp te vragen, wij zijn er voor jou.

Wij geloven hard dat een opgeruimd huis verschillende voordelen heeft voor je mentale en fysieke gezondheid, maar wij gaan verder. Het stopt niet met het opruimen van fysieke spullen en papier, want wij helpen jou ook met jouw tijdsindeling, jouw energie en aandacht, want dat is meestal het onderliggende probleem. Wij helpen jouw mindset veranderen.

Want ja, ook jij bent een Powervrouw!

Aarzel niet om ons te contacteren, wij bijten niet hoor.

Benieuwd naar onze services? Ga naar de service pagina voor jou.

Ben jij klaar om te gaan voor je droomleven? Wat houd je tegen?