FAQ

Wat doet een opruimcoach / professional organizer?

Een opruimcoach begeleidt je met 1 – op 1 coaching naar meer rust in je hoofd. Dit kan door het organiseren van je huis of werk, maar ook door het leren plannen, productiever en efficiënter leren werken. Kijk bij services voor meer informatie op maat.

Wat zijn andere benamingen voor opruimcoach?

Er zijn verschillende benamingen in omloop voor opruimcoach, iedereen met zijn specifiek veld van expertise in opruimen en organiseren. De andere benamingen zijn professional organizer, life coach, budgetcoach, businesscoach, huishoudcoach, routinecoach, timemanagement coach, personal organizer, …

Kan je wel leren opruimen en organiseren?

Bricolee als professional organizer en als coach van Powervrouwen kan je zeker helpen met het leren opruimen en organiseren. Opruimen en organiseren van je huis, maar ook je werk dat kan je leren. Eenmaal deze technieken aangeleerd, is het zoals fietsen en ga je het niet meer verleren. Opruimen en organiseren is een levenshouding voor héél je leven. Het wordt een ingebakken routine die je zonder nadenken gaat uitvoeren, eenmaal goed aangeleerd.

Iedereen kan leren opruimen en organiseren, als je er zelf maar achter staat. Naar het opruimen en organiseren van je huis, je gezin en je werk gaat Bricolee nog verder door je ook technieken aan te leren om jezelf op te ruimen en te organiseren, zodat jij kan gaan voor het leven dat jij écht wilt.

Wist je dat je tijd kon kopen?

Iedereen spreekt tegenwoordig altijd maar dat ze het te druk hebben en veel te weinig tijd. Maar hallo, wakker worden. Dit ligt volledig aan je eigen.

Dat antwoord had je niet verwacht hé? Maar door goed georganiseerd te zijn en in een opgeruimde omgeving te wonen en te werken krijg je meer tijd om dingen te doen die jou energie geven, die jij plezant vindt, die jij belangrijk vindt. En deze technieken kan Bricolee je bieden.

Een professional organizer / opruimcoach inhuren is toch duur?

Op dit moment zie je enkel de prijs, maar niet wat het je opbrengt op lange termijn.

Onze motivatie en technieken bezorgen je winst op lange termijn.

Een efficiënte werkplek maakt het werk plezieriger en bespaart je kosten. Een opgeruimd en georganiseerd huis geeft je rust in je hoofd en zorgt voor minder stress. Een goed opgezet administratiesysteem zorgt voor een financiële stabiliteit.

Wij zorgen samen voor een betere balans in je leven.

Je kiest je eigen doelen en wensen, voor een betere kwaliteit van leven. Bricolee levert een uitstekende service tegen een eerlijke prijs.

Uiteindelijk, levert het je meer geld op.

Waarom heb ik een professional organizer nodig, kan ik het niet zelf?

Indien je je huis of werkplek en je leven zelf goed kunt ordenen en organiseren, dan heb je mij zeker niet nodig. Maar wees wel eerlijk met jezelf!

Mocht je dit toch alleen kunnen, maar heb je een klein duwtje in de rug nodig, kijk dan zeker even op mijn blog vol met opruim- en organiseer tips om je leven te ordenen, je huis op te ruimen en een goede balans te vinden in het leven.

Maar niet iedereen heeft de opruimkriebels in zich en dat is niet erg. Of misschien had je deze wel, maar door een levensgebeurtenis zoals ziekte, een overlijden, een verhuis, burn-out, … zie je het even niet meer goed zitten.

Weet dat Bricolee als professional organizer / life coach er aan je zijde kan staan om je te helpen je leven terug te organiseren. Je huis terug op orde te brengen, je werkplek terug efficiënter maken en de juiste balans te vinden in je leven voor dingen die écht belangrijk.

Bricolee heeft coaching trajecten op jouw maat. Aarzel niet om ons te contacteren. Wij kunnen de praktische hulp bieden dat jij nodig hebt!

We bijten echt niet hoor : )

Wat is het werkgebied van Bricolee als opruimcoach / professional organizer?

Wij willen iedereen helpen met onze professional organizer services, maar onze opruimcoach diensten zijn enkel beschikbaar in België en Nederland. (Regio Antwerpen, Regio Limburg, Regio Vlaams-brabant, Regio Eindhoven, Regio Tilburg, Regio Maastricht)

Bricolee als opruimcoach is gevestigd in Mol, op de ruime grens van provincie Antwerpen en Limburg en natuurlijk ook vlakbij Nederland. met de buurgemeenten Lommel, Dessel, Arendonk, Balen, Geel waar wij zeer actief zijn. Maar wij gaan verder, zoals je kan zien op onderstaande kaart.

Werkgebied Bricolee
Werkgebied Bricolee

Wanneer schakel je een professional organizer in?

De redenen om Bricolee als professional organizer / opruimcoach / lifecoach / coach in te schakelen zijn divers en uiteenlopend, hierbij noem ik al een aantal reden, maar deze zijn niet gelimiteerd.

 • Je hebt meer spullen dan ruimte
 • Je weet niet waar te beginnen met opruimen
 • Je huis veroorzaakt stress als je thuis komt
 • Je hebt moeite om structuur aan te brengen in je huishouden
 • Je blijft niet gemotiveerd om een opdracht vol te houden
 • Je zit zonder energie en weet niet hoe je je energie terug krijgt
 • Je hebt een achterstand opgebouwd door omstandigheden en weet even niet meer waar beginnen (verhuizing, geboorte, scheiding, burn-out of langdurig ziekte)
 • Je gaat verhuizen, maar weet niet hoe je dit aanpakt
 • Je weet dat dit niet het leven is dat je wilt leven, je wilt veranderen, je weet dat het anders kan.
 • Je durft geen bezoek meer thuis ontvangen
 • Je voelt je depressief en je wil een burn-out vermijden
 • Je wilt leren focussen op wat écht belangrijk voor je is
 • Je hebt last van keuzestress
 • Je hebt het gevoel altijd tijd te kort hebben
 • Je maakt lange dagen en hebt het gevoel niets gedaan te hebben
 • Op het einde van de dag is je batterij leeg
 • Een naaste is juist overleden en je bent volledig in rouw, waar moet ik nu beginnen met die administratie en wat met de spullen en het huis.
 • Je bent op zoek naar een onafhankelijk en begrijpend persoon die je kan begeleiden/coachen om te gaan naar het leven dat jij wil.

Ik ben beschaamd voor mijn huis en mijn rommel?

Ik weet hoe hoog de drempel kan zijn om hulp te vragen bij het opruimen van je huis of je werkplek. Je hebt liever geen buitenstaander die de rommel ziet die je met veel moeite verborgen houdt voor anderen. Besef dat ik al veel heb gezien en dat jij heus niet de enige bent. Rommel kan om vele redenen je boven het hoofd groeien. Dus schamen hoef je je niet. Ik zal geen oordeel hebben maar juist op een positieve manier samen met jou een oplossing vinden voor je probleem, zodat je ruimte en rust hebt in je huis en hoofd. We gaan terug voor balans in je leven.

Moet ik mij voorbereiden als een professional organizer langs komt?

Voor een intakegesprek hoef je niks te doen! Begin ook zeker niet op te ruimen voor onze komst. Zoals al eerder besproken, oordelen wij niet!

Vóór een sessie hoef je ook niets te doen. Ik neem mijn ‘organizerkit’ mee waarin alle benodigdheden zitten om samen aan de slag te gaan. Je hoeft je nergens druk over te maken. We nemen door wat we gaan doen, dat is de eerste stap naar de oplossing van je probleem.

Ik adviseer wel om (afhankelijk van de situatie):

 • De avond voor de sessie voldoende slaap te pakken
 • De avond van de sessie geen intensieve activiteiten te plannen. Sommige mensen zijn best vermoeid na een sessie
 • Een oppas regelen voor je kinderen en huisdieren, zodat we de sessie zo optimaal mogelijk kunnen benutten

Bij meerdere sessies wordt er soms afgesproken, dat er enkele taken die je als “huiswerk” krijgt, maar dit gebeurt altijd in samenspraak met jou en is niet altijd nodig.

Hoe gaat Bricolee om met je privacy?

Alles wat je met Bricolee bespreekt of wat Bricolee te zien krijgt, zullen we nooit bespreken met anderen.

Enkel intern bij Bricolee praten we over dossiers, maar enkel om je nog beter van dienst te kunnen zijn.

We maken soms foto’s van de situatie (geen namen, niets kenmerkend,…) voor sociale media en website, maar doen dit enkel met je toestemming.

Je gegevens worden volgens de laatste GDPR normen bewaard.

Meer informatie over de privacy regels van Bricolee: privacyreglement

Mocht je je toch ergens ongemakkelijk bij voelen, kan je dit zeker bespreken met ons. We zijn er voor je.

Wat als een professional organizer mij niet kan helpen?

Als Bricolee (professional organizer) je niet kan helpen, zijn wij steeds omringd met een netwerk van andere experten. Dit kan zijn met andere professional organizers in een speciaal vak gebied of verder.

Als wij je geen resultaat kunnen bieden, geven wij dit ook toe en zullen we je advies bieden waar je best terecht kan.

Wat als ik herval in mijn oude gewoonten?

Tijdens onze sessies geef ik je genoeg tools en tips die afgestemd zijn op jouw situatie. We passen ze al doende toe, zodat je er meteen mee oefent en leert hoe je efficiënt en op een makkelijke manier kunt opruimen en dit zo te houden. Soms zijn er meerdere afspraken nodig, waarna je zelf verder kunt. Iedereen leert op z’n eigen manier en tempo. Meestal hebben klanten daarna onze hulp niet meer nodig.

Mocht je toch in je oude gewoonte hervallen en heb je een opfriscursus nodig of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wist je dat in Bricolee’s offerte een jaar gratis feedback inbegrepen is. Het aantal uren staat vermeld in de offerte. Dit geeft je toch de nodige gemoedsrust. Maar ik ben er van overtuigd, dat je dit niet nodig gaat hebben.

Kan een professional organizer je helpen met een burn-out?

Een professional organizer kan je preventief helpen tegen symptomen van een burn-out, maar ook als je de diagnose van een burn-out hebt kunnen wij je verder helpen.

Als professional organizer zijn wij de praktische hulp bij uitstek.

Je krijgt advies op maat dat bijdraagt aan het verminderen van de werkdruk en de stress in je thuissituatie. Door onze aanpak zorgen we terug voor structuur en overzicht, zodat jij weer energie krijgt om terug volop voor het leven te gaan. Wij creëren rust en ruimt in je hoofd. We gaan terug voor de ideale balans in je leven.

Wie roept de hulp in van een professional organizer / opruimcoach?

Iedereen kan de hulp van een professional organizer / life coach / opruimcoach / personal organizer / coach inschakelen. Hieronder vind je al enkele voorbeelden terug.

 • Jongeren en studenten;
 • Alleenstaanden, samenwonenden, gezinnen, samengestelde gezinnen;
 • Mannen en vrouw
 • Senioren
 • Zelfstandig ondernemers
 • KMO’s

Waarom is de vroegere Bricolee blog engelstalig?

Mijn vroegere blog was er al jaren alvorens ik begonnen ben met mijn professional organizer services. Toen had ik het idee dat je met een blog, beter in het Engels kon posten om meer bereik te hebben en dus meer mensen kon helpen met mijn feestideeën en organisatie- en opruimtips.

Maar nu ik mijn zaak als opruimcoach ben opgestart, ben ik alles beetje bij beetje aan het vertalen in het Nederlands. Zodat ik mij meer op de lokale markt kan profileren als opruimcoach / professional organizer en jullie dus meer op maat kan helpen.

Veelgestelde vragen over een online organizing service bestellen?

De antwoorden op deze vragen vind je hier.