Opruimalfabet

Het Opruimalfabet 2020 – opruimtips

Met de 26 letters van het alfabet, geef ik je de basisprincipes mee van het opruimen van je huis. Klaar voor een pagina vol tips over opruimen en ontspullen? Yep, handige opruimtips voor je huis, jezelf en je werk.

Opruimtip A: Afstand nemen van spullen

Afstand nemen van spullen en opruimen

Afstand nemen van je spullen is simpel, maar niet gemakkelijk. Iedereen weet dat spullen die hij niet meer nodig heeft of gebruikt moet weg doen, maar toch doen we het niet.

Veel spullen horen bij je personaliteit, ze maken jou, jou! En andere spullen heb je gekregen als cadeau om jou een plezier te doen en nog andere spullen had je vroeger praktisch nodig, maar nu totaal niet meer. En toch blijven deze spullen er liggen.

Als je iets cadeau hebt gekregen, dan heeft degene dat gedaan om jou blij te maken. Maken deze spullen je niet meer blij, dan mogen ze weg uit het huis. Spullen met emotionele waarde zijn nu eenmaal de moeilijkste spullen om weg te doen, maar soms is het nodig.

Afstand nemen van spullen

Vroeger had je inderdaad misschien een Maxi-Cosi en papflessen nodig, maar ondertussen worden je kinderen groter en heb je deze niet meer nodig. Waarom bewaar je deze nog? Meestal is het excuus, ja maar daar is nog niks aan, dat kan je nog gebruiken. Ik geef deze later aan mijn zus door.

Als je soms jaren wacht om spullen door te geven, zijn deze niet meer in de mode of helemaal verduurd. Maak er nu iemand gelukkig mee en niet later. Er zijn genoeg opties om deze spullen goed terecht te laten komen.

Een gitaar van een hobby van enkele jaren geleden, staat maar in je kast stof te halen, voor het moment wanneer je nog eens tijd hebt om die nieuwe hobby op te pikken. Telkens dat je deze gitaar ziet, denk ja… Ah, ik moet eens dringend dit opnieuw proberen, maar wanneer.

Hou ermee op om jezelf extra druk te geven. Je gitaar heeft je dienst gedaan, maar doe deze nu weg. Als je echt binnen enkele jaren opnieuw een gitaar wilt leren spelen, dan koop je een ander. Je maakt er nu iemand anders blij mee in plaats dat deze gitaar in de kast alleen staat te verkommeren.

Bekijk je spullen eens van een afstand. Nu met Covid19 hebben we allemaal afstand moeten leren nemen, probeer dit ook eens met je spullen. Bekijk je spullen met een ander perspectief. Heb je deze spullen écht nog nodig?

Opruimtip B: Beginnen met opruimen

Beginnen met opruimen

Heel veel mensen willen niet beginnen met opruimen omwille dat de opruimklus gewoon te groot is of omdat ze gewoon geen energie meer hebben na een drukke dag werken.

Doe je opruimklus in kleine stappen, door bijvoorbeeld niet ineens heel de kamer aan te pakken, maar bijvoorbeeld enkel die kast. Is de opruimklus nog te groot, begin dan met een lade of zelfs een deel van een lade. Maar begin. Zorg dat de klus haalbaar wordt.

Een andere methode dat je kan proberen om te starten met opruimen is om een timer te gebruiken. Zet de timer bijvoorbeeld op 10 minuten en ruim enkel voor deze 10 minuten op. Meestal blijf je dan toch voort doen, want je ben nu eenmaal gestart. Na die 10 minuten geen zin meer, ook geen probleem, morgen doen we verder.

Zoek een methode om je te laten beginnen met opruimen dat voor jou past. Eenmaal begonnen, gaat het opruimen vanzelf.

Opruimtip C: Containers om op te bergen

Containers en potjes en opruimen

Leuke potjes en containers om al je spullen in op te bergen tijdens het opruimen zijn zo leuk. Ze maken alles zo mooi en overzichtelijk.

Alleen doen jullie het verkeerd.

De meeste van jullie hebben al potjes gekocht alvorens ze hebben opgeruimd, maar dan weet je toch niet welke potjes en containers je juist nodig gaat hebben. Deze potjes moeten voor jou werken. Jij moet je systeem niet aanpassen aan de potjes en containers.

Wacht dus best met potjes en opbergsystemen te kopen, nadat je hebt opgeruimd, zodat je op jouw maat een oplossing kan kopen. En kijk ook eens in je huis, want de meeste potjes en containers heb je gewoon nog in huis liggen en moet je dus niet opnieuw kopen.

Opruimtip D: Dagelijks opruimen

Dagelijks en opruimen

Eenmaal dat ons huis goed is opgeruimd, kan je eigenlijk met 10 minuten per dag heel je huis bij houden, zodat het nooit meer een grote taak wordt.

Elke dag voor het slapen gaan schuim je de oppervlaktes van je huis af. Pinten die op tafel staan, gaan in de afwasmachine. Losliggende papiertjes in de vuilnisbak. Stoelen terug correct onder de tafel,…

We leggen alles terug op de juiste plaats.

Het zijn allemaal kleine dingen, maar een wereld van verschil, elke dag.

En je gaat met een gerust hart slapen en je wordt s’morgens wakker in een ordelijk huis. Wie wil dat nu niet?

Wist jij dat Bricolee er ook was voor bedrijven? Wij helpen ook met opruimen en processen verbeteren op je werk.

Opruimtip E: Etiketten gebruiken

Etiketten en opruimen

Etiketten gebruiken rondom je huis, dat maakt alles zoveel eenvoudiger. Doordat je bepaalde potjes of lades labelt, weet iedereen in huis waar deze spullen thuishoren.

Etiketten zorgen er ook voor, dat je alles sneller terugvindt. Minder lang zoeken is dus meer tijd voor jezelf.

En ook een mooi labeltje zorgt ook nog eens voor een mooi uitzicht in je kasten en straalt ook rust uit.

Geweldig toch? Alleen, maar voordelen.

Opruimtip F: Focus tijdens het opruimen

Focus houden tijdens opruimen

Tijdens het opruimen geraken we soms snel afgeleid, door al onze spullen. We komen plots een fotoboek tegen en beginnen te bladeren; Ondertussen blijft onze kast een hoopje chaos.

Daarna komen we spulletjes tegen die voor de badkamer zijn en hup we gaan naar die badkamer om deze terug te leggen. In de badkamer zie je plots een hele hoop vuile was staan, dus je denkt bij jezelf. Oh, die ga ik snel even wassen.

Daarna sta je bij je wasmachine en je ziet dat de waspoeder bijna op is, dus je gaat deze snel even online bestellen, anders ga je het vergeten.

Ondertussen staat je kast daar nog steeds vol chaos.

Als je begint met opruimen, blijf je in dezelfde kamer/kast totdat je heel de kast hebt opgeruimd. Nadien breng je de spullen die niet meer in die kamer of kast horen naar de juiste plaats.

Spullen die je opnieuw wilt bekijken zoals bv. fotoboeken noteer je in je agenda of doe je na het opruimen, niet tijdens.

Hou je focus op het opruimen.

Opruimtip G: Grenzen stellen

Grenzen stellen en opruimen

Vandaag heb je 100ste boek gekocht, proficiat.

Je boeken kast is al even te klein, dus je legt je 100ste boek even op een aparte stapel die ook al even aan het groeien is. Laat staan dat je al deze boeken al van voor tot achteren hebt gelezen.

Weet wanneer het genoeg is. Ik geef dit voorbeeld nu met boeken, maar dit is toepasbaar om allerlei dingen die je koopt.

Denk even na, bij je volgende aankoop.

Heb ik al soortgelijk item?

Heb ik deze echt nodig?

Als ik dit boek koop, dan moet ik een ander weg doen?

Heb ik hier plaats voor?

Wordt ik hier gelukkig van?

Kan ik mijn geld niet beter besteden?

Stel grenzen voor jezelf, zodat er minder spullen in je huis komen. Minder spullen zorgt voor minder opruimwerk.

Dit wil niet zeggen, dat je minimalistisch moet gaan leven, maar gewoon dat je even bewust bent van wat je allemaal koopt.

Opruimtip H: Hulp vragen is niet erg

Opruimen en leren om hulp te vragen

Opruimen en organiseren kan je leren. Het is zoals leren fietsen, eenmaal ermee weg en je vergeet het nooit helemaal.

Is het opruimen en organiseren van je huis, allemaal wat te veel voor jou, dan kan je echt wel om hulp vragen. Niemand heeft gezegd dat je dit helemaal op je eentje moet doen. Niemand heeft gezegd dat het perfect moet zijn.

Maar mocht je in een tijdelijke situatie (echtscheiding, geboorte kindje, kleiner wonen, stress op het werk, …) zitten dat je extra helpende handen nodig hebt, vraag dan om hulp. Wees niet te trots, want het is niet erg om hulp te vragen. Anderen willen jezelf graag helpen, als je het maar vraagt.

En wil je toch geen hulp vragen aan familie of vrienden, dan is Bricolee als opruimcoach er voor jou. Dus er is altijd een oplossing.

Opruimtip I: Ik, staat voorop.

Opruimalfabet I

Het nut van opruimen en organiseren is om meer tijd te hebben om te genieten van het leven. Meer tijd om leuke dingen te doen, meer tijd om zalig te niksen, meer tijd om je kinderen te zien opgroeien, meer tijd samen met je partner, …

Maar in eerste instantie meer tijd voor jezelf. En dat vergeten we heel vaak.

Wanneer is het de laatste keer dat je nog iets helemaal voor jezelf hebt gedaan? Jezelf op iets hebt getrakteerd? bv. Een relaxt badje, een nieuw kleedje, een leuk boek, …

Doe jezelf een plezier en beloon jezelf. Je mag van mij : )

Je hebt het verdiend door al dat opruimen en organiseren.

Opruimtip J: Jonglerend door het leven

Jongleren en opruimen

De meeste vrouwen jongleren door het leven. Ze willen gewoon teveel ballen in de lucht houden en dat gaat nu eenmaal niet.

We willen de perfecte, lieve, maar leuke mama zijn. De geweldige knappe en sexy vrouw en ook nog werknemer van de maand. Daarnaast willen we er altijd zijn voor vrienden en familie en ook nog slimmer worden, door de laatste nieuwe cursus te volgen en willen we de school niet teleurstellen en helpen we ook nog mee met het oudercomité. Ons huis moet dan ook helemaal van boven tot onder tip top in orde zijn.

We willen gewoon teveel perfect doen en dat is niet goed, we zijn geen Superwomen. Zulke zaken veroorzaken stress en zorgen we ervoor dat teveel zaken niet goed doen.

Welke ballen hou jij in de lucht, die eigenlijk weg mogen?

Welke ballen wil jij minder hoog (lees: perfect) gooien en welke juist opnieuw?

Opruimtip K: Keuzestress

Keuzestress en opruimen

Opruimen betekent keuzes maken en dat vinden we niet leuk, want keuzes wilt zeggen dat we niet alles kunnen hebben en dat besef is soms moeilijk. Bang dat we de verkeerde keuze maken.

Maar waarom bang hebben voor je spullen? Je komt bv. een boek tegen tijdens het opruimen en dan moet je gaan beslissen. Ga ik deze houden of niet? Maar bij die vraag, komen er nog meer vragen aan te pas.

Gebruik ik dit boek nog? Is het boek nog goed? Kan ik er iemand plezier mee doen? Misschien moet ik deze op een andere plaats leggen? Misschien kan mijn dochter dit boek nog gebruiken later? Hmm, als ik hem verkoop, is dat het werk wel waard? Is dat niet zonde voor de vuilbak?

Heel veel vragen, zijn dus heel veel keuzes. Heb geen bang om keuzes te maken.

Stel je doet het boek weg en je hebt er achteraf toch spijt van? (Wat heel zelden het geval gaat zijn) Je koopt het boek gewoon opnieuw.

Stel je houdt het boek, maar achteraf denk je het mag toch weg? Dan doe je dit dan toch weg. Wat houdt je tegen. Maar bij twijfel kan je beter weg doen.

Een hulpmiddel hier, is zet de spullen waarover je twijfelt op zolder of een andere kamer waar je zelden moet zijn. Noteer in je agenda een datum een maand verder met de notitie, spullen wegdoen.

Als je na een maand, niet op zolder bent geweest, dan heb je de spullen niet gemist en kunnen ze dus weg. Doe dit dan ook effectief!

Opruimtip L: Loslaten

Opruimen en loslaten van spullen

We hadden het al eerder over afstand nemen van spullen, maar bij de letter L van het opruimalfabet, had ik het graag willen hebben dat niet alles perfect moet zijn.

Een huis dient om in geleefd te worden, dus het is volkomen normaal dat niet altijd alles op orde ligt.

Maar als deze spullen je stress bezorgen of ervoor zorgen dat je je ergert dan is het tijd om op te ruimen.

Ben je ook altijd alles aan het zoeken of besef je dat je teveel tijd verliest omdat de zaken niet zijn opgeruimd dan is het tijd om op te ruimen.

Je huis is niet altijd perfect opgeruimd en dat is dik ok! Maar kijk of het huis werkt voor jou en niet andersom.

Is je huis een plek waar je rustig naar kan thuiskomen of is het een plek vol chaos?

Opruimtip M: Meldingen uitzetten

Meldingen en opruimen

We krijgen een heleboel informatie binnen elke dag. Meldingen van de smartphone, meldingen van je computer, beepjes van de oven of kindjes die mama roepen. We geraken steeds afgeleid.

En dit altijd maar voor eventjes, dus je denkt: Dit kan toch geen kwaad. Maar al deze berichtjes zorgen er altijd voor dat je niet bezig bent met de zaken die je zou moeten doen.

Je ben aan het werk en je Whatsapp alarmpjes gaan al weer en je kijkt toch stiekem even.

Je bent aan het oprumen, maar je ziet op je computer halvelings toch nog een mailtje van je baas tevoorschijn komen. Hmm, benieuwd, toch maar even kijken.

Telkens als we van taak wisselen, duurt het eens zo lang vooraleer we ons terug kunnen focussen om het gene dat we aan het doen waren. En daardoor duren onze taken ook eens zo lang. En dit willen we dus niet.

Dus niet alleen tijdens het opruimen, maar altijd! Zet je meldingen uit. Het is aan jou om te bepalen, wanneer je naar die smartphone gaat kijken of niet.

Opruimtip N: Nu, is het moment

Opruimalfabet N

Spullen houden je soms vast aan het verleden.

Ja, echt. Ik leg het je uit.

Een cinematicketje van vroeger bijgehouden, want het was de eerste date met je eerste lief. Dit bijhouden heeft emotionele waarde en kan je gelukkig maken door dit te zien. Maar weet dat dit een herinnering is en dat je dat cinematicketje echt niet moet bijhouden om deze herinnering op te roepen.

En stel nu eens voor dat het cinematicketje inderdaad was van je eerste date met je eerste lief, en dat dit je man is geworden, maar deze is ondertussen overleden. Telkens als je dit cinematicketje nu tegen komt, geraak je helemaal van slag.

Dit wil niet zeggen, dat er geen spullen mogen bijgehouden worden of dat dit je niet mag raken. Maar je moet beseffen dat dit dingen zijn van het verleden en dat je nu moet leven. Je herinneringen geraak je niet kwijt, als je die spullen weg doet. Je gaat die persoon er niet minder graag door zien als je deze spullen weg doet. Je bent geen slechter mens, als je deze spullen weg doet.

Als deze spullen je tegen houden om nu te leven, dan is dat geen goed teken. En dat moet je beseffen.

Opruimtip O: Organiseren kan je leren

Leren organiseren en opruimen

Indien je je huishouden goed organiseert zal je meer rust ervaren. Maar hou doe je dit nu juist, dat organiseren.

Alles begint natuurlijk bij opruimen. Als je huis al is opgeruimd, heb je al meer overzicht en dit zorgt voor meer rust in je hoofd.

Gebruik een agenda en een notitieblok om al je zaken te regelen. Dat is alvast een eerste stap om te leren organiseren. Door alles te noteren en dus niet onthouden in je hoofd, zorg je ervoor dat je meer rust ervaart en niet meer vergeet.

Zo hou je overzicht en structuur en dat is de basis van organiseren.

Opruimtip P: Plezier in opruimen

Opruimen en plezier

Opruimen moet niet vervelend zijn, opruimen kan juist heel leuk zijn.

Maak het opruimen juist leuk, door er bijvoorbeeld een spel van te maken met je kinderen of neem jouw favoriete Spotify muzieklijstje er bij. Of Challenge jezelf hoeveel kan ik opruimen in een half uur tijd.

Geniet daarna van het eindresultaat, maar vergeet ook niet te genieten van het proces van opruimen. Opruimen op zich zorgt er voor dat je blij en rustig wordt.

Opruimen en plezier horen gewoon samen.

Opruimtip Q: Quotes die motiveren

Opruimalfabet Q

Heb je soms geen zin om op te ruimen of helemaal geen energie? Ben je uitstelgedrag aan het vertonen?

Gebruik de achtergrond van je computer en noteer hier een motiverende quote of zet een bordje naast je TV met nog een andere Kick-ass quote. Alles wat je maar motiveert om vooruit te gaan. Wedden dat je schuldgevoel je parten speelt en je toch gaat opstaan en begint!

Visuele affirmaties helpen enorm, probeer het maar eens.

Opruimtip R: Rust in je hoofd

Rust in je hoofd en opruimen

Raar hé, dat opruimen en organiseren je een beter gevoel geeft. Een soort van rus in je hoofd.

Onze hersenen worden blij als alles op orde ligt, als we overzicht zijn en structuur ondervinden. Dit is wat onze hersenen leuk vinden.

Niet iedereen heeft deze neiging even hard om op te ruimen , maar er is niemand die ontkent dat een opgeruimd huis een zalig gevoel geeft.

Dus mocht je stress ondervinden of te weinig energie hebben, dan is opruimen en schoonmaken de oplossing.

Dat had je niet gedacht hé.

Opruimtip S: Sorteren tijdens het opruimen

Sorteer en opruimen

Tijdens het opruimen moeten we ook stapeltjes maken, een stapeltje andere kamer, een stapeltje houden en een stapeltje doneren, …

Maar ook voor de spullen die we houden dienen we te sorteren, kleur per kleur, van groot naar klein of andersom, soort per soort, …

Spullen die bij elkaar horen zorgen nog meer voor rust als deze goed gesorteerd zijn.

Stel je een bakje punaises voor met allerlei kleuren. Als alle punaises in dit bakje zijn, heb je dit al goed gedaan. Maar door nog meer te sorteren, zoals bv. per kleur zal je nog meer rust ondervinden.

Maar zoals ik al zei, je hoeft niet alles perfect te doen, maar als je iets ziet dat je toch nog stoort dan is het meestal een teken dat je verder moet sorteren.

Opruimtip T: Taken en to-do lijstjes

Taken en opruimen

Soms komen er extra taakjes voort tijdens het opruimen.

Je komt bijvoorbeeld een factuur tegen, die je nog moet betalen, maar dat je dus niet mag vergeten. Dit noteer je dus meteen op een lijstje (klein klad papiertje bij de hand, tijdens het opruimen).

Misschien kom je een pen tegen dat stuk is en deze moet je dus vervangen, ook dit noteer je op je lijstje.

Tijdens het opruimen, begint je hoofd te malen met allerlei gedachten van allerlei dingen die je nog moet doen. Ook dan opschrijven.

Na het opruimen, neem je je lijstje erbij en noteer je alles in je agenda om ook effectief uit te voeren.

Een notitieblokje bij de hand, is altijd handig.

Opruimtip U: Uitstelgedrag vermijden

Uitstelgedrag en opruimen

Uitstelgedrag vertonen, we doen het allemaal wel eens.

We willen soms niet opruimen omdat inderdaad de klus te groot is of omdat het nog niet dringend genoeg is of omdat we geen zin hebben.

Er zijn altijd wel excuses genoeg, die we kunnen gebruiken om maar niet te beginnen aan opruimen.

We zullen beginnen met het excuus “We hebben nog tijd genoeg”.

Sommige mensen hebben deadlines nodig om effectief werk uit te voeren. Heb je soms de indruk dat je onder een baas met deadlines meer werk verricht krijgt, en dat het je thuis niet lukt?

Thuis ben jij zelf verantwoordelijk voor de deadlines en als je dit dus niet doet geraakt er nooit wat gedaan.

Stel jezelf een deadline voor bijvoorbeeld tegen zondag ga ik deze kamer opruimen en hou je eraan.

Vertel het tegen iemand, zodat je je meer verantwoordelijk voelt.

Noteer het in je agenda, met allerlei alarmpjes, zodat je het niet vergeet.

Als jij beter onder druk werkt, dan is deadlines stellen iets voor jou.

Opruimtip V: Vaste plaats in huis

Vaste plaats en opruimen

Nooit meer rommel doordat spullen een vaste plaats hebben in huis.

Ja, let het er maar eens op. Als je spullen een vaste plaats hebben, geraken ze niet verspreid in huis en weet ook iedereen dat deze spullen op die vaste plaats horen.

We nemen de sleutels als voorbeeld. Je komt vandaag binnen langs de voordeur, en je legt je sleutel in de hal van voor.

De volgende dag vertrek je langs de achterdeur naar buiten en je bent je sleutels aan het zoeken. Je vind ze uiteindelijk aan de voordeur.

Je komt s’avonds thuis langs de achterdeur, want je hebt de auto geparkeerd en je legt je sleutels op de keukentafel. De volgende ochtend ga je ze terug zoeken aan de voordeur, maar daar liggen ze niet meer.

Soms hou je sleutel in je broekzakken en verdwijnen ze in de wasmachine of boven in de badkamer.

Wat als je nu een vaste, logische plaats maakt in huis. Een plaats waar je altijd je sleutels legt. Gedaan met zoeken en je tijd verdoen. Gedaan met rommel.

Wat is deze plaats voor jou in huis voor je sleutels?

Opruimtip W: Wie oh wie, gaat opruimen

Opruimalfabet W

Zoals ik al eerder had vermeld in dit opruimalfabet is dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor het opruimen van je huis.

Aan wie kan je taken delegeren.

Je partner kan misschien heus wat meer inbrengen dan dat hij werkelijk doet? Of denkt dat hij doet?

Je kinderen kunnen ook meer dan je denkt, geef ze eenvoudig opruimklussen? Het is misschien niet helemaal goed gedaan, maar hoe gaan ze het anders leren?

Misschien moet je een poetshulp inschakelen of een babysit of een opruimcoach of sommige taken op zich te nemen.

Weet wel als je taken uitdeelt aan je partner en kinderen, dat je het niet snel terug overneemt omdat het niet goed genoeg is naargelang jouw eisen.

Praat erover en vertel wat jij graag zou hebben dat ze opruimen en hoe zit moeten doen. Iedereen werkt op zijn manier, maar als het je toch stoort, zeg er vriendelijk en rustig iets van, maar neem zeker niet opnieuw die taak over.

Leren delegeren is een kunst.

Opruimtip X: Xray en opruimen?

xray en opruimen

Scan je huis eens vanuit een ander perspectief. Omdat iets al jaren zo staat, wil dat niet zeggen dat dit een goede plaats is?

En wat zou een vreemde zeggen als hij hier binnen wandelt? Zou er iemand zich ergens aan storen? Vraag het eens aan je mama of vriendin, wat zij vinden van je huis en ordelijkheid.

Nu, het feit blijft dat het jouw huis is en jouw leven. Dus als het werkt voor jou, is dat allemaal prima.

Maar er zijn sommige zaken die je niet meer opvallen en die wellicht wel beter kunnen in je huis. Probeer het eens.

Is dat schilderij echt nog mooi in die hal?

Staat die paraplubak op een logische plaats?

Is dit kussen nog erg handig in de zetel?

Moet deze plant misschien meer zonlicht hebben?

Opruimtip Y: Yoga

Lenigheid en opruimen

Yoga op zich heeft niets met opruimen te maken, maar ik had niet direct iets met de letter “y”. Maar 1 ding hebben ze wel gemeen.

Lenigheid.

Opruimen zorgt niet alleen voor rust in je hoofd, maar is een echte sportoefening. Je hebt nogal lenigheid nodig om te kunnen opruimen.

Je moet in de kleinste randjes komen van je kasten en kamers. Aan het plafond en op de grond. Daarna moet je van de ene naar de andere kamer gaan. De vuilnis nog weg zetten. Spullen opheffen en terugplaatsen. Het is een echt sportoefening.

Dus wil je wat kilootjes afvallen, opruimen is het antwoord. Niets dan voordelen dat opruimen.

Opruimtip Z: Zoektocht, zonder opruimen

Zoektocht opruimen

Als je huis niet opgeruimd is, dan moet je meestal heel veel dingen gaan zoeken. Hier kruipt tijd in, tijd die je wel beter had kunnen gebruiken.

Door alles op te ruimen, vermijd je zoektochten in je huis.

Wist je dat je alles binnen de 30 seconden zou moeten kunnen terugvinden in je huis?

Weet jij de PUK code van je gsm liggen?

Weet jij winterjassen liggen?

Weet jij de stofzuigerzakken liggen?

Weet jij de kerstboom staan?

Doe de test!

Conclusie opruimen en organiseren

Klaar om je huis op te ruimen?

Weet dat als je met deze opruimtips en weetjes er nog niet aan begint, dat je Bricolee als opruimcoach kan inschakelen. Wij zijn er voor jou.

We leren je opnieuw opruimen en organiseren, zodat jij meer tijd hebt om van het leven te genieten.

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.