Je woning onderhouden met deze handige onderhoudsplanner

Onderhoud van je woning

Je woning onderhouden is een heel karwei, maar wees een goede host voor je huis en zorg dat je huis op orde is. Dit zorgt niet alleen voor meer woonplezier, maar ook voor de nodige veiligheid in en rond je woning.

Psst, Bricolee heeft ook de nodige veiligheidschecklist voor jou.

Maar veel karweitjes rond het onderhoud van je woning, doe je niet elke dag, maar elke seizoen of elk jaar. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je sommige zaken niet mag vergeten. Dit zijn karweitjes zoals snoeien van de struiken of ventilatierooster reinigen.

Onderhoud checklist van je woning

Het onthouden van deze niet dagdagelijkse taken in en rond je huis, zorgt voor de nodige stress in je hoofd. Misschien besef je het niet, maar het is écht zo. Je kan best deze sporadische taken op lijsten en deze ophangen in je garage, zodat jij niets meer vergeet rond het onderhoud van je woning.

Je kan deze gratis onderhoudsplanner downloaden op mijn site.

Onderhoud contactenlijst.

Deze onderhoudsplanner gaat verder dan de standaard seizoenstaken die dienen te gebeuren in je huis of tuin (Checklist op maat). Deze onderhoudsplanner bevat ook een handige contactenlijst van iedereen die je nodig hebt voor het onderhoud van je woning, zoals bv. Glazenwasser of loodgieter,…

Verftracker

Daarnaast bevat deze onderhoudsplanner ook een handige verftracker voor het noteren van belangrijke verfkleuren die gebruikt worden in en rondom je woning. Als je deze opnieuw moet gebruiken, kan je alles op 1 pagina terugvinden.

Aankooptracker

Ook vind je in deze planner een aankooptracker terug voor het noteren van grote aankopen in je woning, zodat je meteen weet of deze nog onder garantie vallen of niet en dat je weet wanneer het tijd is om deze te vervangen. Je noteert hier bv. de aankoop van de dakgoten of een nieuwe diepvriezer.

Groot project tracker

En als laatste bevat deze onderhoudstracker ook een plaatsje om een groot renovatieproject of groot karwei op te lijsten en de nodige stappen die er dienen te gebeuren, zodat deze je ook geen stress meer kunnen bezorgen.

Onderhoud van je woning

Hopelijk kan jij het nodige halen uit deze onderhoudstracker voor jouw woning.

Hang deze onderhoudsplanner op in je garage of een andere handige plaats. Voila, alweer meer rust in je hoofd.

Heb jij nog tips, die ik kan implementeren in deze onderhoudsplanner? Laat het mij weten hier onderaan.

Bricolee

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Hoi Bricolee,

  Vind je blog super interessant! Wilde onderhoudsplanner downloaden op je site maar staat niet online vrees ik.
  Kan je me het evt mailen?

  1. Beste,
   Leuk om te horen dat je mijn blog leuk vindt. Ik kijk snel na, wat er mis is gelopen en bezorg je deze zo snel mogelijk.
   Excuses voor het ongemak.