Professional organizer voor kmo’s

Bricolee als professional organizer voor kmo’s helpt ondernemers en zelfstandigen zoals jij met het praktisch organiseren van jouw bedrijf.

Wij zijn geen typische businesscoach.

Herken jij je misschien in één van deze verhalen?

Jij bent een vaknerd

Geef toe, meestal ben je heel goed in je vakgebied, maar daarbuiten. Dat kan wel wat werk gebruiken. En dat is niet erg, want er moeten inderdaad centen binnen komen dus jij focust je op wat jij goed kan en waar jij vertrouwt mee bent. Maar helaas bij het ondernemerschap komt er meer kijken, zoals facturen maken en opvolgen, personeel, regelgeving, afspraken maken, concullega’s in het oog houden, innovatief zijn, inkoopprijzen vergelijken, stockbeheer, klantenservice bieden …

Het gevoel dat het efficiënter kan

Misschien heb jij je zaak wel op de rails, maar ben jij ervan overtuigd dat het allemaal wat slimmer, logischer en beter kan. Je merkt dat als je wilt groeien processen geoptimaliseerd dienen te worden. Maar je hebt hier helemaal geen zin in om dit te optimaliseren of te regelen, want jij wilt je bezighouden wat jij graag doet.

Personeel zonder motivatie of onder stress

Soms doe je echt je best als ondernemer om je personeel goed te soigneren, want inderdaad goed personeel is moeilijk te vinden. Maar je merkt toch dat je iets niet goed doet, want jij merkt dat ze niet gemotiveerd zijn.

Je klanten zijn ontevreden

Je biedt een geweldige service of een fantastisch product aan, maar toch zijn je klanten niet tevreden. Er komt tegenwoordig meer bij kijken dan een fantastisch product of service alleen. Je moet ervoor zorgen dat de klantenservice op wieltjes loopt en vlot draait. Je klant staat centraal. Het is tijd om te werken aan je klantenservice gerichtheid.

Je verliest geld

Door je zaken niet op orde te hebben, zoals bv. je administratie vergeet je soms facturen te maken of maak je dikwijls verkeerde facturen op. Jij hebt geen tijd om je openstaande facturen op te volgen. Ook facturen van je leveranciers geraak je kwijt of betaal je niet op tijd, waardoor er meer kosten worden aangerekend. Doordat bv. je een offerte niet op tijd op maakt of een klant niet direct terugbelt, verlies je veel klanten en dus ook omzet. En dat zijn slecht enkele voorbeelden.

Inefficiënt magazijnbeheer

Weet jij ook niet meer wat er allemaal ligt in jouw magazijn? Dus je koopt sommige dingen dubbel omdat je ze niet meer weet liggen. Je weet ook zeker dat je deze machine hebt gegeven aan jouw technieker en dat dit in zijn bestelbus moet liggen, maar hij beweert hoog en bij laag van niet. Maar jij hebt niets als bewijs dat hij het kwijt heeft gespeeld of dat jij het echt niet hebt gedaan.

Jij bent een digibeet

Je hebt helaas geen kaas gegeten van deze digitale wereld. Het online gebeuren is je helemaal vreemd. Je weet juist een mail te sturen, maar al de rest pffff, dat is er teveel aan. Jammer genoeg voor jou, leven we de helft van ons leven ook online. Dus het wordt tijd om hier iets aan te doen, want er zijn verschillende handige, gratis tools die jou en jouw zaak kunnen helpen.

Jij bent een chaoot

Je bureau is een rommeltje. Stapels papieren overal. Je perforator op de grond en je nietjesmachine, die moet ergens onder deze stapel liggen. Je kasten volgepropt. Je bureau is pure chaos en niet presentabel voor klanten. En misschien heb jij geen rommelige bureau, maar wel één van je personeelsleden. Ook dit kan beter.

Professional organizer voor kmo’s

Bricolee als professional organizer voor kmo’s is geen typische business coaching.

Wij helpen je praktisch om processen te stoomlijnen, zoals bv. de klantendienst, het magazijnbeheer, vergadercultuur, …

Wij helpen je om je administratie op orde te houden ook voor lange termijn.

Wij helpen je met het digitale gebeuren. We leren jou slimmer werken met de computer en je mails.

Wij helpen jou met een opgeruimde en georganiseerde zaak, dat presentabel is voor je klanten en je werknemers. Dat betekent dus ook je bureau op orde.

Wij helpen ook met preventieve stress en burn-out bestrijding.

Wij helpen jou. Maar ook je personeel.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een gratis intake gesprek.