dagplanner voor kinderen

Vakantie dagplanner voor je kinderen

Ja, die Corona tijden. Thuis werken en je kinderen entertainen. Hoe doe je dat nu het beste? Hoe gaan we het beste structuur aan hun dag geven? Zelfs als we niet in Corona tijden zijn, kan je deze planner gebruiken in de vakantiedagen om je kinderen te entertainen. Dus hoe plannen we de dag van je kinderen en kan je ondertussen nog efficiënt thuis werken?

Structuur voor je kinderen door de vakantie dagplanner

Deze planner is opgesteld voor kinderen van 7 jaar en ouder (Ze moeten kunnen lezen en zelfstandig kunnen bezig houden) . Het voorbeeld is gebaseerd voor mijn dochter Emma en zij is 10 jaar oud op dat moment.

Je vindt alvast een voorbeeld van mijn dagplanner voor mijn dochter Emma ter inspiratie, maar daarnaast vind je ook een lege dagplanner pagina, die je naar je eigen wensen kan invullen.

Op de vrije dagen dat onze kinderen thuis zijn en we hen willen behoeden voor verveling, kunnen we hen het beste structuur meegeven. Dit doen we dan met een zichtbare dagplanning zodat ook zij kunnen zien hoe de dag gaat verlopen.

Door een visuele planning te zien, hebben de kinderen ook meer besef van tijd van wat nog moet komen en wat al gedaan is. Daarnaast kan het voor verschillende kinderen rust geven in hun hoofd.

Klusjes

Nu dat de kinderen thuis zijn, is het ook de ideale manier om hen enkele huishoudelijke klusjes te geven. Ze zijn nooit te oud of te jong om hiermee te starten. Pas natuurlijk de taken aan naargelang de leeftijd van je kind.

Bricolee als opruimcoach is natuurlijk fan, om van jongs af aan te leren opruimen.

School taken

Natuurlijk ben ik voorstander in de vakantie om geen schooltaken in te voeren, maar in deze Corona tijden raden de scholen het toch aan en heeft onze school enkele taakjes opgelijst waarmee we kunnen oefenen. En mijn dochter heeft ook elk jaar in de grote vakantie vakantieblaadjes gemaakt. Maar dat is volledig aan jou de keuze.

Creatieve bezigheden

Iets creatiefs doen heeft verschillende voordelen voor de kinderen. Op mijn ingevulde inspiratiepagina vind je alvast enkele voorbeelden. Maar neem gerust een kuntselboek en doe daar elke dag één activiteit van. Of kijk eens rond op het internet, ideeën genoeg. Ik laat in deze Corona tijden bv. zelfgemaakte kaartjes maken om naar de grootouders te sturen.

Actief bezig zijn

Kinderen moeten natuurlijk hun energie kwijt en nu we in deze Corona tijden voorzichtig moeten zijn en het weer is ook niet altijd alles, dienen we zeer vindingrijk te zijn. Wij hebben natuurlijk onze tuin nog, maar dat is niet voor iedereen een mogelijkheid. Een stappenteller was wel een échte hit bij onze dochter. Nu doet ze extra veel moeite om haar stappen te halen, ook al heeft ze nu geen trainingen en geen school.

Ook doen wij elke morgen onze 10 minuten ochtendgymnastiek, gebaseerd op de 7minutes workout app.

Hoe werkt de vakantie dagplanner voor kinderen?

Je kan gebruik maken van mijn ingevulde dagplanner en er enkele dingen van schrappen of toevoegen. Maar je kan hem ook leeg invullen.

Elke dag in de ochtend is een kleine ochtendroutine die altijd plaats vindt. Je kan wel nog invullen hoeveel minuten schermtijd, het aantal klusjes of het aantal minuten met school bezig zijn, het aantal minuten actief bezig zijn en het aantal minuten creatief bezig zijn.

Ook in de namiddag hebben we de nodige routine ingebouwd met dagdagelijkse dingen, die altijd dienen te gebeuren.

Pin je zeker niet vast dat klusjes in de voormiddag moeten en creatief bezig zijn in de namiddag. Jij bent volledig vrij.

In de kolommen klusjes, creatief, actief en school lijst je enkele dingen op die ze die die week kunnen doen, zodat ze elke dag er iets kunnen uitnemen ter inspiratie voor hun.

Je vindt het misschien raar dat ik schermtijd in de voormiddag heb geplaatst, maar dit mag mijn dochter in het eerste uur dat ze wakker wordt, zodat ik de eerste bulk van mijn werk al kan verzetten, zonder gestoord te worden. Ik weet dat niet echt verantwoord is, maar in de Corona tijden moet men inventief zijn. Mijn dochter moet ook even vroeg opstaan als ons, maar zo heeft ze toch een beetje een vakantiegevoel, door iets langer over het ontbijt te doen en TV te zien.

De dagplanner voor kinderen is ideaal in de vakantiedagen.

Je kan deze pdf’s gratis downloaden op de Checklist/papers pagina.

dagplanner kinderen
dagplanner kinderen leeg nog in te vullen

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.