Ontdek ons veiligheidslabel

The Pink Side heeft een kwaliteitslabel ontworpen voor het veilig creëren van handgemaakte producten, specifiek voor baby’s en kinderen.

Dit label kan jij gebruiken om aan te tonen aan je klanten dat jij de verantwoordelijkheid neemt om veilige creaties te maken en op de hoogte bent van de nodige wetgeving. Dit zorgt voor meer vertrouwen van de klant in jouw product en gemoedsrust.

Dit label toont aan dat jij onze veiligheidsbundel hebt gevolgd en deze begrijpt en jij er alles aan doet om veilig te creëren.

Hoe verkrijg ik dit veiligheidslabel?

The Pink Side wil voor kwaliteit staan en dit veiligheidslabel niet zomaar aan iedereen uitdelen. Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden.

Je moet een ondernemingsnr hebben

Een geldig ondernemingsnummer is nodig om te mogen deelnemen. Dit wordt gecontroleerd enkele dagen bij de start van de certificering.

De veiligheidsbundel door genomen

Je moet de veiligheidsbundel al volledig doorlopen hebben. Dit wordt gecontroleerd via de website, anders kan je niet slagen. Deze dien je apart aan te kopen, zit niet bij de aankoop van deze veiligheidscertificering.

Je brengt alle zaken in de praktijk

Alles geleerd in de veiligheidsbundel breng je in de praktijk om veilige handgemaakte creaties te maken voor baby's en kinderen. Jij bent verantwoordelijk hiervoor.

Je volgt 2 online verplichte live sessies

Nadat je de veiligheidsbundel hebt doorlopen en de eerste stappen hebt gezet in de praktijk. Zijn er 2 verplichte online sessies die om het kwartaal worden gegeven om al die laatste vragen en twijfels weg te nemen en toepassingen te geven op jouw productgamma. Dus veiligheidsinfo op maat.

1 examen moment

Het examen bestaat uit het maken en opsturen van een kort filmpje waarbij jij een risico analyse doet van een creatie die wij voor jou uitzoeken. Meer details geven we tijdens de eerste live. Meteen ook een les in zichtbaarheid : ) - Een dag later volgt een online live sessie om de geslaagden bekend te maken en samen te vieren.

Wat houdt het veiligheidscertificaat en label juist in?

Als je geslaagd bent voor het examen ontvang je binnen 1 week in je mailbox een certificaat en veiligheidslabel. Deze documenten bevatten dat jij geslaagd bent, alsook de vermelding van maand en jaartal.

Veiligheidscertificaat

Dit is je bewijs (A4 document) om trots aan iedereen te tonen dat je geslaagd bent. Deze kan je inkaderen. Jij hebt het gehaald en daar mag je oprecht fier op zijn.

Veiligheidslabel

Dit is een label (.jpg, .png, .svg) dat je kan gebruiken op je documenten (bv. bestelinformatie), website om aan te tonen dat jij er alles aan doet om veilig te creëren. You are a safe creator!

De veiligheidscertificering is gratis voor onze Academy leden, deze kunnen dus een kortingscode terugvinden om zich in te schrijven.

De volgende data van onze veiligheidscertificering

De volgende is in de week van 9 januari voor iedereen die de veiligheidsbundel heeft gevolgd. Dus noteer deze datum alvast in je agenda.

Maandag 9 januari 2023 om 20.00: Eerste live sessie (Vragen bespreken en twijfels wegnemen).

Dinsdag 10 januari om 20.00: 2de live sessie (Technische documentatie overlopen met enkele nadrukken).

Woensdag 11 januari: Tijd om filmpje te maken voor het examen en opsturen.

Donderdag 12 januari om 20.00: Geslaagden bekend maken en nabespreking.

Opgelet, de plaatsen zijn beperkt. Dus schrijf je tijdig in.

De veiligheidsbundel kan je hier aankopen

Bij de aankoop van de certificering zit de veiligheidsinformatiebundel niet bij inbegrepen. Deze dien je apart aan te kopen. Hier kan je meer informatie vinden of je kan deze ook rechtstreeks aankopen op deze pagina