Ontdek ons veiligheidslabel

The Pink Side heeft een kwaliteitslabel ontworpen voor het veilig creëren van handgemaakte producten, specifiek voor baby’s en kinderen.

Dit label kan jij gebruiken om aan te tonen aan je klanten dat jij de verantwoordelijkheid neemt om veilige creaties te maken en op de hoogte bent van de nodige wetgeving. Dit zorgt voor meer vertrouwen van de klant in jouw product en gemoedsrust.

Dit label toont aan dat jij onze veiligheidsbundel hebt gevolgd en deze begrijpt en jij er alles aan doet om veilig te creëren.

Hoe verkrijg ik dit veiligheidslabel?

The Pink Side wil voor kwaliteit staan en dit veiligheidslabel niet zomaar aan iedereen uitdelen. Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden. 

Je moet een ondernemingsnr hebben

Een geldig ondernemingsnummer is nodig om te mogen deelnemen. Dit wordt gecontroleerd enkele dagen bij de start van de certificering.

De veiligheidsbundel doornemen

Je moet de online veiligheidsbundel al volledig doorlopen hebben. Dit wordt gecontroleerd via de website, anders kan je niet slagen. Deze zit bij jouw aankoop van de veiligheidsbundel of bij The Pink Side Academy.

Je brengt alle zaken in de praktijk

Alles geleerd in de veiligheidsbundel breng je in de praktijk om veilige handgemaakte creaties te maken voor baby's en kinderen. Jij bent verantwoordelijk hiervoor.

Je volgt 2 online verplichte live sessies

Nadat je de veiligheidsbundel hebt doorlopen en de eerste stappen hebt gezet in de praktijk. Zijn er 2 verplichte online sessies die om het kwartaal worden gegeven om al die laatste vragen en twijfels weg te nemen en toepassingen te geven op jouw productgamma. Dus veiligheidsinformatie op maat van jouw shop. Noteer alvast al jouw vragen en twijfels.

1 examen moment

Het examen bestaat uit het maken en opsturen van een kort filmpje waarbij jij een risico analyse doet van een creatie die wij voor jou uitzoeken. Meer details geven we tijdens de eerste live. Meteen ook een les in zichtbaarheid : ) - Een dag later volgt een online live sessie om de geslaagden bekend te maken en samen te vieren. (Opgelet, de wijze van het examen kan aangepast worden)

Wat houdt het veiligheidscertificaat en label juist in?

Als je geslaagd bent voor het examen ontvang je binnen 1 week in je mailbox een certificaat en veiligheidslabel. Deze documenten bevatten dat jij geslaagd bent, alsook de vermelding van maand en jaartal.

Veiligheidscertificaat

Dit is je bewijs (A4 document) om trots aan iedereen te tonen dat je geslaagd bent. Deze kan je inkaderen. Jij hebt het gehaald en daar mag je oprecht fier op zijn.

Veiligheidslabel

Dit is een label (.jpg, .png, .svg) dat je kan gebruiken op je documenten (bv. bestelinformatie), website om aan te tonen dat jij er alles aan doet om veilig te creëren. You are a safe creator!

De veiligheidsbundel + certificering is gratis voor onze Academy leden

De volgende data van onze veiligheidscertificering

Deze certificering wordt per kwartaal gegeven. De volgende is in de week van 8 mei voor iedereen die de veiligheidsbundel heeft gevolgd. Dus noteer deze datum alvast in je agenda.

Maandag 8 mei 2023 om 20.00: Eerste online live sessie (Vragen bespreken en twijfels wegnemen.)

Dinsdag 9 mei om 20.00: 2de online live sessie (Technische documentatie overlopen met enkele nadrukken).

Woensdag 10 mei: Tijd voor het examen (Open boek, thuis, op jouw moment)

Donderdag 11 mei om 20.00: Online live sessie (Geslaagden bekend maken en nabespreking.)

Opgelet, de plaatsen zijn beperkt. Dus schrijf je tijdig in.

Samen staan we sterker en laten we allemaal veilig creëren

Elk kwartaal is er een certificeringsweek met examen. De data worden ruim op voorhand aangekondigd. Jij hebt recht op 1 deelname tijdens 1 van deze 4 certificatiemomenten.

Omwille om onze kwaliteitseisen hoog te houden, kan je niet deelnemen aan de certificering als je niet elke dag online live aanwezig kan zijn op de voorziene momenten. Dan dien je best in te schrijven op een ander moment.

Als je niet geslaagd bent voor het examen, dan dien je bij een volgend certificatiemoment opnieuw deel te nemen en hiervoor in te schrijven. Is je jaarabonnement van de veiligheidsbundel dan verlopen, dan dien je met coaching@thepinkside.eu contact op te nemen voor verder verloop.

Vanaf het moment dat jij de veiligheidsbundel hebt aangekocht, kan je een pagina met inschrijvingsformulier terugvinden per beschikbare data. 

Het kan soms zijn dat dat de beschikbare certificeringsweek open staat, nadat je jaarabonnement van de veiligheidsbundel is verlopen. Je kan je hiervoor niet inschrijven, tenzij je de veiligheidsbundel verlengt. We gaan er van uit dat 4 momenten per jaar voldoende zal zijn om 1 keer deel te nemen.

Je kan niet deelnemen zonder geldig ondernemingsnummer. Indien je in hetzelfde kwartaal toch een ondernemingsnummer gaat aanvragen, kan je met ons contact opnemen via coaching@thepinkside.eu zodat je toch kan meedoen aan de certificatieweek, maar het certificaat en labels pas krijgt nadat je ondernemingsnummer in orde is en je natuurlijk geslaagd bent. Dit is eerder een uitzondering.

Stuur ons een mailtje naar coaching@thepinkside.eu en we regelen je annulering. Opgelet, je kan natuurlijk voor het volgende kwartaal inschrijven, maar is ondertussen je veiligheidsbundel verlopen, dan dien je deze opnieuw aan te kopen om opnieuw te kunnen deelnemen.