Weg met die Kerst stress – 5 tips

Weg met die Kerst stress – 5 tips

In de december maand ervaren we meer stress dan anders, terwijl dit heus niet hoeft te zijn. Dit komt door de vele feestdagen die er deze maand zijn en de daarbijhorende randzaken.

Ineens moeten wij boven ons al zo drukke leven, feestjes organiseren, cadeautjes kopen, er op ons best uit zien, leuke activiteiten doen, goede doelen steunen, …

Ja, er komt inderdaad meer bij kijken in de de decembermaand dan in ieder andere maand, maar met de nodige organisatie, gaat deze maand, een maand zijn om te genieten. Een maand om gezellig samen te zijn en herinneringen te maken (Corona of niet?). Tijd om even tot rust te komen.

Wie wil dat nu niet?

1 Brainstorm je december maand

Alles begint met te noteren. Doordat je vele dingen in de decembermaand dient te onthouden, geraakt je hoofd in overdrive en dit resulteert tot stress en dus abosoluut geen rust in je hoofd.

Dus noteer even alles op papier (een vaste plaats), zoals een agenda of een werkschrift. Dit is alvast de eerste stap voor een december zonder stress.

Schrijf alles op rond zaken van Sinterklaas, Kerst, nieuwjaar, 3 Koningen, oudjaar en andere feestjes of zaken die je altijd al wou doen in de decembermaand.

2 Verspreid de taken

De grootste feestdagen zijn op één week tijd, dus dient er die tijd veel te gebeuren. Probeer alle zaken die je al op voorhand kunt doen, al in november uit te voeren of eerder in december, zoals cadeautjes kopen, de grote schoonmaak, naar de kapper gaan, houdbare producten kopen, wenskaarten schrijven (nog niet persé sturen),…

3 Maak een overzicht in je agenda en plan

Organiseren kan je leren. Nu dat je alles goed hebt genoteerd, is het tijd om alles correct te plannen in je agenda en je hieraan te houden. Maar zorg voor een verspreide planning.

Host je 2 feestjes achter elkaar, dan kan je best ervoor zorgen dat je verschillende taken delegeert. Zorg ook voor voldoende rustpauzes in de decembermaand, deze zijn belangrijk.

Noteer zeker ook de dagen dat je iets wilt gaan doen, zodat december niet voorbij vliegt en je het weer een jaar moet uitstellen.

Heb jij hulp nodig voor de feestdagen voor te bereiden en je decembermaand te plannen, kijk dan even op onze “Feestdagen zonder stress planner / werkboek”.

4 Weg met perfect

Probeer te genieten, niet alles moet perfect zijn zoals in de films. Kies 2 dingen waaraan je prioriteit wilt geven dit jaar en ga ervoor. Bv. deze keer wil ik dit kerstgebak eens maken, dit ziet er elk jaar zo lekker uit en kom er nooit aan toe. Dit jaar wil ik met kerst zeker een winter wandeling hebben gedaan. Plan het in je agenda en ga ervoor.

5 Feestdagen thema

Probeer een thema te kiezen voor de feestdagen of heel je decembermaand, dit zorgt voor minder keuzestress bij het kopen van je decoratie of bedenken van je menu of bij kledingkeuzens. Minder keuzes is dus minder stress.

Wil je meer tips rond de feestdagen en voornamelijk feestdagen zonder stress, neem dan zeker een kijkje op mijn andere website feestdagenzonderstress.be

Hopelijk helpen deze tips je voor een kerst zonder stress. Een overzicht voor de decembermaand. Klaar om te genieten van de feestmaand?

Oh, en september 2021 komt het Hardcover boek uit “Feestdagen zonder stress” vol inspiratie, organisatie, motivatie, traditie,… voor een december to remember. Dus Stay Tuned!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.