Welzijn
Wij doen meer dan creatief en Business alleen

We leven in een wereld waar burn-out, depressies, stress,… de klok slagen. Anti-depressiva, slaapmiddelen, … ellenlange wachtlijsten bij psychologen, … Het wordt ons (meestal) allemaal teveel. Maar er is ook goed nieuws: Je kan hier preventief iets aan doen en daar kan The Pink Side bij helpen. Want wist je dat er enorm veel voordelen zijn door creatief bezig te zijn, niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. 

Voordelen creatief bezig zijn

Het vermindert stress en angsten

Door creatief bezig te zijn, ontstaat er een soort natuurlijke flow en stop je met piekeren over allerlei andere zaken. Je bent alleen nog bezig met datgene wat je aan het maken bent. Even helemaal zen.

Meer sociale contacten

Creatief bezig zijn kan je samen met anderen doen, of alleen. Als je iets af hebt, is de kans groot dat je datgene wil delen. Je wilt andere mensen ervan laten genieten. Je zoekt contact met anderen en dat is goed voor ons welzijn.

Meer veerkracht en betere stemming

Creativiteit geeft veel voldoening, zeker als iets goed lukt. Het leert je door te zetten, omgaan met tegenslagen en je laat je minder snel van de wijs brengen. Je bent stabieler en voelt je beter in je vel.

Meer zelfvertrouwen

Anders denken en van niets, iets moois maken dat geeft zelfvertrouwen. Met jouw andere invalshoek krijg je weer andere, nieuw, unieke creaties. En dat geeft vertrouwen in jouw eigen kunnen!

Verwerking emoties en trauma's

Creativiteit kan helpen bij het verwerken van emoties en trauma. Maar ook in het dagelijks leven kan creativiteit je helpen bij het verwerken van prikkels en omgaan met gevoelens.

Goede hersentraining

Je hersenen worden aan het werk gezet als je creatief bezig bent. Deze activiteiten in de hersenen houden ons brein gezond. Zo wordt de kans op vergeetachtigheid op latere leeftijd vele malen kleiner.

Voordelen creatief beroep - Jouw shop in handgemaakte producten

Je weet dat er meer in het leven zit dan die 9-to-5 job, die je nu aan het doen bent. Ofwel krijg je een bore-out of burn-out. Maar die job is niet meer jouw ding. Je wil meer genieten van het leven, je eigen ding kunnen doen, wat dit ook mag zijn, je stempel kunnen drukken in deze wereld. 

Oh, wat zou het toch zalig zijn, als je elke dag mag creëren en nog meer mensen kan blij maken met je unieke handgemaakte producten.

Je kan de hele dag creëren

Enkel maar doen wat je graag doet, zorgt ervoor dat je elke dag met een glimlach opstaat. Wie wil nu niet elke dag creëren? Denk aan alle voordelen hierboven omschreven.

Extra bijverdienste

Je kan een extra zakcentje verdienen of meer dan je volledig loon. Ook met je eigen handgemaakte creaties kan jij je financiën opwaarderen. Ja, het is zeker mogelijk om hier je geld mee te verdienen.

Jouw droom verwezelijken

We leven in een maatschappij waar het niet meer standaard is om 1 job te hebben. We begrijpen dat er meer is in het leven. Er zijn nog nooit zoveel micro businesses gestart. Zorg dat jij ook je ei kwijt kunt.

The Pink Side is er voor jou

Bij The Pink Side willen we meer doen aan jouw welzijn. Of je nu gewoon een creatieve hobby wil als uitlaatklep of je wil je eigen zaak starten in creatieve hebbedingen. Wij zijn er voor jou om ook die mentale steun te geven. Een veilige plek om je eigenzelf te zijn, met je eigen sterktes en verbeterpunten, je eigen ideeën en de kans jezelf te ontplooien zonder zorgen. Je zal met wederzijds respect behandeld worden. Iedereen is welkom. The Pink Side is the place to be voor creatievelingen.

Warme Community

Jong of ouder, iedereen is welkom in onze creatieve online community waar je steeds terecht kunt voor vragen, inspiratie en het delen van je laatste creaties. Kom in contact met andere gepassioneerde creatievelingen. Jij bent niet alleen.

Creatieve tutorials

We helpen jou met het starten van je creatieve hobby, alsook het aanleren van meer gevorderden technieken. Voor elk wat wils, alles op 1 plaats zodat jij geïnspireerd blijft om te creëren en van al de voordelen blijft genieten door creatief bezig te zijn.

Business tutorials

Ook in je zaak in creatieve hebbedingen, weten we dat er veel bij komt kijken. Dus ook hier ondersteunen we naast alle business tutorials op 1 plaats, in tijds- en energiemanagement. En leren we technieken aan om minder stress te ervaren, door jezelf beter te organiseren.

Empowerment coaching

Bij enkele van onze diensten geven wij ook groepscoaching, zodat wij je beter kunnen begeleiden op creatief en/of businessvlak. Hierdoor leer je andere online live beter kennen en maak je komaf met onzekerheden: Kan ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg? Ben ik goed bezig? Heb ik reden van bestaan? ...

Coaching: Hoe gaat het écht me je?

Bij enkele van onze diensten geven wij ook wekelijkse groepscoaching om je hart te luchten en je emoties te uiten. Dit hoeft niet persé met business of creatief te maken hebben. Dit kan ook over privé gaan. Want wij weten dat als jouw hoofd vol zorgen zit, je geen zin hebt om te creëren.

Privé - Coaching

We gaan zelfs nog een stapje verder. Je kan elke coach ook privé inhuren om advies op maat te krijgen. Wij kunnen jou helpen. Jij hebt alles in je om gelukkig te zijn en je droom te doen uitkomen. En wij zijn die "sjot onder je kont", die schouder om uit te huilen en jouw persoonlijke cheerleader.

Online netwerkevents

Elke maand organiseren wij een online netwerkevent, om elke creatieveling te leren kennen en creatievelingen dichter bij elkaar te brengen. Gewoon een leuk moment om even te socializen. Een online praatcafé eigenlijk voor ieder van ons. Ben jij er de volgende keer bij?

Fysieke samenkomsten

The Pink Side doet zijn uiterste best om ook meer en meer fysieke samenkomsten te creëren om nog meer van elkaar te leren, te inspireren en met andere gepassioneerden in contact te komen. Een goede afwisseling van online en fysiek, daar gaan we voor. Voorlopig zijn we gestart met workshops.

Workshops

Wij geven online workshops voor nog meer sfeer, interactie en hulp, maar ook geven wij fysieke workshops ter plaatse om nog meer creatievelingen samen te brengen en een gezellige namiddag te beleven met een leuke creatie of nieuw geleerde creatieve techniek als uitkomst.

Wij hebben trainingen op maat voor elke creatieveling