Zoveel cadeautjes tijdens het eindejaar en nu?

Zoveel cadeautjes tijdens het eindejaar en nu?

Cadeautjes krijgen met Sinterklaas en Zwarte piet of met de kerstdagen en nieuwjaar. Het is zo leuk.

Maar dit betekent dat er meer spullen in je huis komen. Wat nu gedaan?

In- en Out principe

Dus tijd om andere spullen op te ruimen.

Leer je kinderen opruimen en organiseren, door op voorhand speelgoed, boeken of andere spullen te doneren waar ze niets meer mee moeten doen. Indien echt versleten, in de vuilnisbak natuurlijk.

Krijg je iets nieuws, moet er iets anders weg. Hetzelfde is ook toepasbaar op jou en andere gezinsleden. Teveel spullen of speelgoed is niet goed en zorgt ook voor te veel keuzestress. Dus neem een kijkje in je huis, wat gebruik je niet meer of vind je zelf niet meer mooi, maar is nog wel in goede staat. Dit betekent ook minder poetswerk Pas op, ik wil niet zeggen dat je minimalistisch moet gaan leven, maar gewoon bewuster.

Bewuster bezig zijn met je cadeaus en spullen

We proberen door cadeaus te geven een ander blij te maken. Is er een cadeau bij dat toch niet helemaal jouw ding is, wees dan niet bang om het te ruilen of te doneren. De persoon die dit gaf, wou jou blij maken hiermee. Ben je niet blij met je cadeau zeg dit dan ook eerlijk aan die persoon, want hoe kunnen ze dit anders weten voor in de toekomst. Normaal gezien krijg je cadeaus van degene die je lief hebt, dus ze zullen dit ook begrijpen.

Natuurlijk moet je het beleefd en tactisch aanpakken, maar ze gaan het zeker begrijpen. Zij willen natuurlijk ook niet dat hun centjes gewoon de vuilnisbak ingaan. Denk hier eens even over na?

Ken jij het boek “Feestdagen zonder stress” al?

Cadeaus hoeven helemaal geen spullen te zijn

Heb je al eens een belevingscadeau cadeau gedaan? We moeten niet altijd meer spullen hebben. We hebben effectief meer voldoening van een goede herinnering dan aan spullen. Dus waarom doe je eens geen dagje sauna cadeau, of een dagje Efteling. Een knutselnamiddagje, Een dagje babysit, …

Ben jij klaar om cadeautjes in ontvangst te nemen?

Hou je cadeautjes in toom met de Feestdagen zonder stress planner.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.